DUYURUYU PAYLAŞIN

Yabancı Diller Bölümü’nde 24 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 12.30’da ETS TOEIC® Listening & Reading sınavı yapılacaktır.

TOEIC® SINAVI NEDİR?

TOEIC® testleri, işyerinde İngilizce iletişim becerilerinizi değerlendiren, çalışanlara ve şirketlere yönelik standart, uluslararası geçerliliği olan bir sınavdır. TOEIC® “Dinleme ve Okuma (Listening & Reading)” ile “Konuşma ve Yazma (Speaking & Writing)” becerilerini ölçecek şekilde iki ayrı sınavdan oluşur.

Sınavla ilgili daha detaylı bilgiye şu linkten ulaşabilirsiniz: https://www.ets.org/toeic.html

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, ETS ile TOEIC®  sınavlarının uygulanmasına yönelik bir anlaşmaya varmıştır ve bu anlaşma çerçevesinde sınavın yaklaşık $140 değerindeki Listening & Reading bölümünü TOBB ETÜ 4. yıl öğrencileri $10 kayıt ücretiyle bir defaya mahsus olmak üzere alabileceklerdir.

SINAVA KİMLER KATILABİLİR?

Sınava TOBB ETÜ Lisans programına devam eden 4. yıl öğrencileri katılabilir. Sınava katılacak öğrenciler belirli bir kontenjan çerçevesinde kabul edilecek olup sınava başvuru sırasına göre öncelik tanınacaktır. 24 Temmuz’da yapılacak sınav kontenjanı 20’dir. Bu sınav için kayıt yaptıramayan 4. yıl lisans öğrencilerimiz, bundan sonra her ay en az bir kez yapılması planlanan sınavın daha sonraki oturumlarına katılabilirler.

SINAVA NASIL BAŞVURU YAPABİLİRİM?

Sınav için başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerimizin, sınav ücretini ödemesi ve linkte bulunan formu (https://shorturl.at/3knxi) eksiksiz şekilde doldurması gerekmektedir.

Öğrencilerimiz 12 Temmuz 2024 Cuma günü saat 17:00'a kadar aşağıda belirtilen ETÜ-SEM hesabına sınavın kayıt ücretini ($10) ödeyerek sınava kayıt olabilirler. Belirtilen süreden sonra yapılan ödemeler kabul edilmeyecektir. Sınav kayıt ücretini yatırmadan önce Öğr. Gör. Kenan Kösemehmetoğlu’ndan eposta yoluyla (kkosemehmetoglu@etu.edu.tr) kontenjanla ilgili bilgi alabilirsiniz.

Hesap Bilgileri:

TURKIYE GARANTI BANKASI A.S.

Ankara Ticari Şubesi

SWIFT kodu : TGBATRISXXX

Ad Soyad / Ünvan

TOBB EKONOMİ TEK.ÜNİSÜR.EĞ.ARA.UYG.MRK.İKTİSADİ İŞL.

IBAN

TR69 0006 2000 1700 0009 0930 58

Dekont Açıklaması:  Öğrenci adı, soyadı ve sınav adı (TOEIC)