TOBB ETÜ Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği öğretim üyesi Dr. Zafer Say’ın “Unraveling Molecular Fingerprints of Catalytic Sulfur Poisoning at the Nanometer Scale with Near-Field Infrared Spectroscopy” başlıklı çalışması Journal of the American Chemical Society dergisinin kapağında yer aldı.

TOBB ETÜ, Bilkent Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve İsveç Chalmers Üniversitesi’nden bilim insanlarının katkı sağladığı çalışmada, heterojen katalizörlerin kükürt zehirlenmesi esnasında yüzeyinde meydana gelen tepkimelerin mekanizmasına dair merak edilen birçok soruya cevap bulunmuş, yakın alan kızılötesi spektroskopi yöntemi ile kükürt içeren moleküllerin katalizörün farklı bölgelerinde nasıl davrandığı yüksek uzaysal çözünürlükte literatürde ilk defa yer bulmuştur.

Makale hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.