Elektrik Elektronik Mühendisliği 2021-22 Güz Dönemi Öne Çıkan Ortak Eğitim Deneyimleri
2 YIL ÖNCEElektrik Elektronik Mühendisliği 2021-22 Güz Dönemi Öne Çıkan Ortak Eğitim Deneyimleri
2021-22 Güz Döneminde Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden 43 öğrencimiz ortak eğitimlerini sektörün önde gelen firmalarında tamamladı. Roketsan, Arçelik, Siemens, UPC ve Havelsan A.Ş. en çok öğrencimizin ortak eğitim yaptığı kurumlar olurken, öğrencilerimiz Ortak Eğitim Programı kapsamında toplam 24 farklı kurum ve firmada çalışma imkanı buldu. Son derece verimli bir ortak eğitim dönemi olan Güz Döneminden öne çıkan bazı ortak eğitim deneyimlerini sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Ahmet Canberk Sonğur, Ahmet Oğuz Sakın, Beyza Akçay – Polytechnic University of Catalunya, CommSens Lab:
Canberk , Oğuz ve Beyza stajlarını Doç. Dr. Mehmet Ünlü’nün girişimiyle, Katalan Politeknik Üniversitesi’nde Commsens laboratuvarında, alanında öncü olan Prof. Luis Jofre Roca danışmanlığında yaptılar. Staj boyunca, endüktif empedanslı, dielektrik rezonatör anten, dielektrik yarımküre lens tasarımı, 193 GHz, 300 GHz ve 1 THz frekanslarında bağdaştırıcı, fotonik mmDalga entegre sistem tasarımı gibi işlerle uğraştırlar. Erasmus kapsamında farklı dilde insanlarla iletişim kurma ve çok disiplinli bir ortamda çalışma şansı buldular.
Şekil 1: Ahmet Canberk Sonğur
Şekil 2: Ahmet Oğuz Sakın
Şekil 3: Beyza Akçay
Tuğçe Bayındır – Roketsan:
Güz döneminde bölümümüzde en çok stajyer öğrenci alan firma Roketsan’dı. Bu öğrencilerden biri de Tuğçe oldu. Tuğçe stajında çeşitli kısıtlar latında motor sürücü kartı tasarımı yaptı. LTSpice, Saturn PCB ve Altium Designer yazılımlarını kullandı. MIL-STD standartları hakkında bilgi edindi. Kuramsal bilgilerini pratikle pekiştirme şansı buldu.
Şekil 4: Tuğçe Bayındır
Hale Begüm Yıldız – ULAK A.Ş.:
Begüm ULAK A.Ş.’deki stajını yazılım mühendisliği bölümünde gerçekleştirdi. Firmada yeni bir proje olan V2X projesinde yer aldı. Bir süre Python, sonrasında da Derin Öğrenme eğitimleri aldı. Çeşitli yapay zeka tekniklerini projede uyguladı. Proje kapsamında Open VINO toolkit, Google Protobuf araştırma ve öğrenme şansı buldu. Begüm ULAK A.Ş.’deki staj sürecinden çok memnun kaldığını ve kendisine çok şey kattığını belirtti.
Şekil 5: Hale Begüm Yıldız