TOBB ETÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği'nde yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Dr. Burak Kürkçü, ABD'nin prestijli üniversitelerinden Santa Clara University Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde öğretim üyesi olarak göreve başladı.

Dr. Burak Kürkçü, Aselsan'da kontrol sistem tasarım mühendisi olarak çalışırken TOBB ETÜ'de lisansüstü çalışmalarını tamamladı. Hacettepe Üniversitesi'nde öğretim üyesi ve University of California Berkeley'de doktora sonrası araştırmacı pozisyonlarının ardından 2024'te Santa Clara University öğretim üyesi kadrosuna katıldı.

Dr. Burak Kürkçü'nün doktora tezi, 2021'de IEEE Türkiye En İyi Doktora Tezi Ödülü'ne de layık görülmüştü.

Dr. Burak Kürkçü şu anda gürbüz kontrol, kayan kipli kontrol, bozucu etki gözleyicisi ve yumuşak robotik alanlarında çalışmalar yürütmektedir. Aynı zamanda SCI endeksli iki dergide yardımcı editörlük de yapmaktadır.

Daha detaylı bilgi için: https://www.scu.edu/engineering/faculty/kurkcu-burak/

Mezunumuzu tebrik eder, başarılarının artarak devamını dileriz.