Türkiye ve Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı kapsamında Japonya Büyükelçisi Katsumata Takahiko üniversitemizi ziyaret etti.

Ziyaret, ilk olarak sembolik bir anlam taşıyan sakura ağacının dikilmesiyle başladı. Üniversitemiz ve Japonya Büyükelçiliği yetkililerinin katıldığı bu anlamlı etkinlik, barış ve dostluk mesajlarıyla dolu bir atmosferde gerçekleşti. Sakura ağacı, Japon kültürünün önemli bir simgesi olup, baharın ve yeniden doğuşun sembolü olarak bilinir. Dikilen bu ağaç, iki ülkenin gelecekteki iş birliklerine ve dostluklarına olan inancı güçlendirdi.

Programın devamında, TOBB ETÜ Sosyal Tesislerde hazırlanan resim ve plastik sanatlar sergisi gezildi. Bu sergi,  sanatsal birikimlerini ve kültürel zenginliklerini bir araya getirerek katılımcılara eşsiz bir görsel şölen sundu.

Etkinlik boyunca, katılımcılar topluluğun bu alandaki çalışmalarını da dinleme fırsatı buldu. Bu paylaşımlar, iki ülke arasındaki kültürel diyaloğun güçlenmesine katkıda bulundu.

Japan International Cooperation Agency (JICA) Başkanı Daisuke Watanabe'nin konuşmaları ve sunumu da gerçekleşti.

Türkiye ve Japonya diplomatik ilişkilerinin 100. yılı kutlamaları, sadece geçmişi değil, aynı zamanda gelecekteki iş birliklerinin de bir göstergesi olarak büyük bir anlam taşıdı. Bu tür etkinlikler, iki ülke arasındaki dostluk bağlarını daha da pekiştirerek, kültürel alışverişin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.