HABERİ PAYLAŞIN

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlanan “Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2018” raporu verilerine göre TOBB ETÜ, 2017 yılında eşit ağırlık ve sayısal puanlarda ALES birincisi oldu.

“Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2018" raporu YÖK tarafından yayımlandı. Türkiye'deki vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin detaylı bilgilerin yer aldığı rapordaki verilere göre; 2017 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) eşit ağırlık ve sayısal puanlarında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi listenin ilk sırasında yer aldı.

2017 yılında ALES’e giren TOBB ETÜ mezunlarının eşit ağırlıkta %69,44’ü, sayısalda ise %72,64’ü 70 ve üzeri puan alarak vakıf üniversitelerinin yer aldığı listenin başında yer aldı. Listeye devlet üniversiteleri de eklendiğinde TOBB ETÜ eşit ağırlık puanında 5, sayısal puanda ise 7. sıranın sahibi.

Rapordaki veriler; Türkiye’de lisans öğreniminde ortak eğitim modelini uygulayan ilk ve tek üniversite olan TOBB ETÜ mezunlarının, edindikleri çalışma deneyimiyle iş hayatına olduğu kadar mezuniyet sonrası sınavlara da ne denli hazır olduğunu gösteriyor.

ALES'teki başarılarıyla TOBB ETÜ’yü vakıf üniversiteleri arasında ilk sıraya taşıyan, yazın tatil yapmak yerine derslere girip iş yerinde deneyim kazanan özverili öğrencilerimizi gönülden kutluyor, emeklerinin karşılığını hayat boyu almalarını diliyoruz.