HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Makine Mühendisliği öğrencimiz Kayra Kurnaz’ın kurucu ortağı ve COO’ su olduğu Kfobix Inc. Nanoteknoloji şirketi, California Energy Commission’ dan $300K hibe aldı!

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Makine Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi ve Kfobix Inc.’in kurucu ortağı ve COO’su Kayra Kurnaz, şirketinin son dönemdeki uluslararası başarısıyla dikkat çekiyor! Nanoteknoloji alanında faaliyet gösteren Kfobix Inc., California Energy Commission’dan 300.000 dolarlık hibe alarak büyük bir adım attı. Bu başarı sonrası, Kayra Kurnaz, Berkeley, Kaliforniya’da düzenlenen ve enerji sektörünün önde gelen isimlerinin konuşmacı olarak katıldığı bir konferansa davet edildi. Aynı zamanda, California Energy Commission Başkanı David Hochschild ile aynı oturumda konuşma yapma onuruna erişen Kurnaz, şirketinin inovatif çözümlerini uluslararası arenada paylaşma fırsatı buldu. Detaylı bilgi için Agenda bölümünde Keynote Speakers kısmını inceleyebilirsiniz: https://nexlevel.splashthat.com/

Kfobix Inc.’den İnovatif Çözümler ve Yatırım Başarıları

Kfobix Inc., elektrik nakil hatları ve rüzgâr türbinlerinde buzlanmanın önüne geçmek amacıyla PCT patentli bir süperhidrofobik nanokompozit kaplama geliştirdi. Bu yenilikçi ürün, buzlanmadan kaynaklı elektrik direği yıkılmalarını önleyerek, dünya genelinde milyarlarca dolar değerindeki zararı azaltıyor ve enerji sektöründe sürdürülebilirliği artırıyor. Şirket, Türkiye’deki iki Ar-Ge laboratuvarında bu önemli ürünü geliştirmeye devam ediyor.

Ayrıca Kfobix Inc., büyük bir kısmı University of California, Berkeley bünyesinde kurulan UC Berkeley SkyDeck'ten olmak üzere, Türk, Amerikan ve İtalyan yatırım fonlarından aldığı yatırımlarla pre-seed yatırım turunu başarıyla tamamladı. Bu tur sonucunda şirket, 2,6 milyon dolar post-money değerlemeye ulaştı.

TOBB ETÜ Öğrencisi Buğra Sökün’ün Katkıları

Ayrıca, TOBB ETÜ Makine Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Buğra Sökün de, Kfobix Inc.’de ortak eğitimini gerçekleştirerek, robotik kaplama sistemlerinin geliştirilmesinde aktif rol aldı. Bu projede elektrik nakil hatlarına ve rüzgar türbinlerine otonom kaplama yapılmasını sağlayan sistemlerin geliştirilmesine büyük katkı sundu.

Global İş birlikleri ve Gelecek Hedefleri

Kfobix Inc., şu anda Türkiye’de elektrik dağıtım sektöründe faaliyet gösteren iki müşterisi ile çalışırken, İsveç’in en büyük dağıtım şirketi Vattenfall ile de test süreçlerine başlamaya hazırlanıyor. Ayrıca, Baykar Teknoloji ile Akıncı İHA’larında buzlanmayı önleyici bir PoC çalışması yürütülüyor.

TOBB ETÜ Garajının Önemi

TOBB ETÜ’ye ilk adım attığı dönemde Garaj’ın dikkatini çektiğini belirten Kurnaz, teknoloji girişimciliğiyle burada tanıştığını ve edindiği tecrübelerin kariyerine önemli katkılar sunduğunu ifade ediyor. Garaj’ın Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak önemli bir birim olduğunu belirten Kurnaz, bu yapının daha fazla desteklenmesi gerektiğini vurguluyor.

Kfobix Inc.’in global başarılarını daha yakından takip etmek için www.kfobix.com adresini ziyaret edebilirsiniz.