HABERİ PAYLAŞIN

Üniversitemizin müfredatı kapsamında öğrencilerimiz üç ortak eğitim dönemini tamamlayarak kendi alanlarıyla ilgili mesleki tecrübe kazanmaktadır. Tarih Bölümü öğrencimiz Mücahit Atay, ilk ortak eğitim dönemini Erasmus+ programı kapsamında Rusya'da gerçekleştirmeyi tercih etti.

Dünyanın en büyük müzeleri arasında yer alan ve sanat, tarih, arkeoloji alanlarında hizmet veren Ermitaj Müzesi, öğrencimizi üç ay boyunca stajyer olarak kabul etti.

Müzede özel misafirlerin ağırlanması, sergi açılışlarının gerçekleştirilmesi, yeni bulunan arkeolojik eserlerin sisteme geçirilmesi ve çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi gibi konularda görev alan öğrencimiz, müzenin gerçekleştireceği Büyük Petro Kongresi'nde konuşmasını yapmaya hazırlanıyor.

Üniversitemizin Rusça derslerinde öğrendiği bilgileri Rusya'da pekiştirmeye ve geliştirmeye çalışan öğrencimiz, ayrıca St. Petersburg şehrini keşfetmekte ve şehirdeki diğer Türklerin katıldığı etkinliklerde yer almakta. Öğrencimiz Mücahit Atay'a keyifli ve başarılı bir ortak eğitim dönemi diliyoruz.