HABERİ PAYLAŞIN
 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ 2024-2025 eğitim öğretim yılı açılışında "Girişimcilik ve Liderlik" dersinde öğrencilerle buluştu. Öğrencilerle okul ve çalışma hayatına dair vizyon kazandırıcı paylaşımlarda bulundu.

24 Ekim 2024 tarihinde yapılan dersin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Yusuf Sarınay, verdikleri çaba ve özverili çalışmaların sonucunda TOBB ETÜ’lü gençleri tebrik etti. Girişimcilik ve yenilikçiliğe verdiği önemle öne çıkan ve geleceğin şekillendiricisi bireyler yetiştirmeyi hedefleyen TOBB ETÜ'de öğrencileri, iş dünyasının merkezinde bir üniversite hayatı, güçlü akademik ve araştırma olanakları, ayrıca mezun olmadan önce bir yıllık iş deneyimi beklediğini belirtti. Prof. Dr. Sarınay, tüm öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.

Prof. Dr. Sarınay’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan M. Rifat Hisarcıklıoğlu, çalışma hayatında en çok övündüğü projenin TOBB ETÜ olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, eğitimin ülkeye yapılan en büyük hizmet olduğunu vurguladı. “Zira eğitime yatırım, ülkeye yapılan en büyük hizmettir. Çok beğendiğim bir Uzakdoğu atasözü var: Eğer 1 yıl sonrasını düşünüyorsan buğday ek, 10 yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, 100 yıl sonrasını düşünüyorsan insanını eğit. İşte biz TOBB ETÜ’de bunu hedefledik. Kısa zamanda önemli mesafe kat ettik. Bugün dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasındayız. TOBB ETÜ’lü öğrencilerimizin, mezunlarımızın ve hocalarımızın başarıları göğsümüzü kabartıyor. TOBB ETÜ’yle ve hocalarımızla iftihar ediyorum,” dedi.

Zenginliğin anahtarının girişimcilik olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, girişimcilik ve liderlik üzerine şunları söyledi: “Yeni dünyada girişimci olmak için önce hayal kuracaksınız. Ardından hedef koymalısınız. Hayalin rüya olmadığını göstermek için hedef koymak gerekir. Hedefsiz gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez! Azim ve disiplinle mümkündür başarı. Ayrıca yenilikçi olmak şart. Devir değişiyor. Eskinin yerini yeniler alıyor. Yapay zekayla birlikte önümüzdeki 50 yıl içinde bugünkü mesleklerin yarısından fazlası tarihe karışacak. Unutmayın duran düşer. Değişim şart. Ortaklık kültürü de çok önemli. Ortaklığa büyük önem verin ve iyi bir takım kurun. Asla pes etmeyin. Yeniden deneyin. Yola çıkarken de kendinize ait bir anayasanız olsun.”

Hisarcıklıoğlu, “Minnettar olduğumuz önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri başarılı gençlerle meydana gelir’. İşte onlar sizlersiniz. Sizlere güveniyoruz, inanıyoruz” şeklinde konuşmasını sonlandırarak TEKNOFEST 2024 derece öğrencileri, Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği Ulusal Kongresi Bitirme Projeleri Yarışması derece öğrencileri ve İsviçre U20 Eskrim derece öğrencisi ile bir araya gelmiştir.