HABERİ PAYLAŞIN

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü, önemli bir başarıya imza atarak Endüstriyel Tasarım Akreditasyon Kurulu ENTAK tarafından akredite edildi. 2023-2024 döneminde Türkiye'de ilk defa ENTAK tarafından başlatılan Endüstriyel Tasarım Programları akreditasyon değerlendirmesi sonucunda TOBB ETÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Lisans Programı akredite oldu. Bu akreditasyon ile bölümümüzün eğitim kalitesini ve uluslararası standartlara uygunluğunu tescillendi.

TOBB ETÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü, kapsamlı bir değerlendirme sürecinden geçerek, öğretim programı, akademik kadro, fiziksel olanaklar ve mezunlarının başarıları gibi kriterlerde üstün başarı gösterdi.

Bu süreç kapsamında, bölümümüzün sunduğu ders içerikleri, laboratuvar ve atölye olanakları, ortak eğitim ve proje çalışmaları gibi birçok bileşen detaylı bir şekilde incelendi. Ayrıca, öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılar ve sektördeki güçlü iş birlikleri de bu başarıya katkı sağladı.

Akreditasyon Belgesi, ETMK-ENTAK Başkanı Prof. Dr. Gülay Hasdoğan tarafından okulumuz rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Tayyibe Nur Çağlar ve Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Aydın Öztoprak'a takdim edildi.

TOBB ETÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü olarak, öğrencilerimize en yüksek kalitede eğitim sunma hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölümümüz, sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak, yaratıcı ve yenilikçi tasarımcılar yetiştirme misyonunu kararlılıkla devam ettirecektir. Bu süreçte emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve mezunlarımıza içten teşekkürlerimizi sunarız.

Akreditasyon Belgesi