HABERİ PAYLAŞIN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ve beraberindeki heyet 30 Mayıs 2024 günü Üniversitemiz Teknoloji Merkezini ziyaret ederek EBULİZ, Su Türbini Test Merkezi, İleri İmalat Laboratuvarı,  TOGG AR-GE Laboratuvarı, Kuantum Algılama ve Hesaplama Tasarım - Test Laboratuvarları ve Kuantum Teknolojileri Araştırma Laboratuvarı (KUANTAL, Aselsan Laboratuvarı) hakkında bilgi aldılar. 

Cevdet Yılmaz, öncelikle Ebuliz Sanal ve Artırılmış Gerçeklik (VR-AR) Mükemmeliyet Merkezini ziyaret ederek, özellikle teknik eğitimde kullanılabilecek yazılım ve eğitim yöntemi konularında bilgi almıştır.  

Sanal ve 3 boyutlu görüntüleme sistemleri kullanılarak CNC kullanımı, PLC programlama vb eğitimlerin orta öğretim, lise, yüksekokullarda kullanılması hususunda bilgilendirmeler yapılmıştır.

Heyet daha sonra, Kalkınma Bakanlığı’nın 10 milyon TL’lik finansal desteği ve TOBB’un insan kaynağı ve laboratuvar binası katkılarıyla Sayın Cevdet Yılmaz’ın Kalkınma Bakanlığı döneminde Üniversitemiz yerleşkesinde kurulan  TOBB ETÜ Hidro’ yu ziyaret etmiştir. Merkez ile ilgili Su Türbini Tasarım ve Test Araştırma Merkezi Direktörü Doç. Dr. Kutay Çelebioğlu tarafından bilgilendirme yapılmıştır.

TOGG İleri Araştırma Geliştirme Merkezi’nin ziyareti ile ilgililerden bilgi alınmasından sonra, Kuantum Teknolojileri Araştırma Laboratuvarı ziyaret edilmiştir. Çalışmalar hakkında Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Ali Bozbey ve Prof. Dr. Mehmet Ünlü tarafından bilgilendirmeler yapılmıştır.