ABD Dışişleri Bakanının Nükleer Enerjiden Sorumlu Danışmanı Justin Friedman ve ABD Büyükelçiliği temsilcisi Paul Gormley, 11 Haziran 2024 tarihinde üniversitemizi ziyaret etti. Ziyaret, sabah saat 09:30'da heyetin üniversiteye gelmesiyle başladı. İlk olarak, Hakkı Arda Tokat tarafından Senato'da gerçekleştirilen okul tanıtımı ile heyet bilgilendirildi.

Enerji Araştırmaları Merkezi'nden Nurdan Sankır, merkezin çalışmaları hakkında detaylı bir sunum yaptı. Ziyaret, saat 11:00'de heyetin üniversiteden ayrılmasıyla sona erdi.

Bu önemli ziyaret, üniversitemizin uluslararası iş birliklerini güçlendirme ve enerji alanındaki projelerini tanıtma açısından büyük bir fırsat sundu.

Senato toplantısı ve sunumlarda üniversitemizi temsilen Olgun Değirmenci, Hakkı Arda Tokat, Nurdan Sankır ve Osman Eroğul da yer aldı.