HABERİ PAYLAŞIN

Okulumuzun tarih bölümü öğrencileri Arşiv ve Tarih dersi kapsamında Prof. Dr. Hatice Oruç ile beraber 12 Temmuz 2024 tarihinde Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne düzenlenen geziye katılmışlardır. Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde vakıflara dair muhafaza edilen evrak ve defterleri görme fırsatı bulan öğrencilerimiz, Osmanlı Devleti’nin bu önemli kurumlarının işleyişine tanıklık etmişler ve devletin bu kurumlara yönelik yaklaşımına da şahitlik yapmışlardır. Vakıflar Genel Müdürlüğü personeli tarafından yapılan sunumlar ile beraber öğrenciler belgelerin nasıl saklandığına ve onlara nasıl erişilebileceğine dair de kapsamlı bilgiler edinmişlerdir.

Gezimiz bundan sonra PTT Pul Müzesi ile devam etmiştir. Öğrencilerimiz burada haberleşmenin tarih süreci içerisindeki değişimlerine tanıklık ederken Osmanlı ve Cumhuriyet haberleşmesi hakkında önemli bilgiler elde etmişlerdir.

Tarih bir toplumun hafızasıdır. Bu hafızanın yapıtaşları olan arşivleri anlamaya bir adım yaklaşan öğrencilerimiz kutluyor, misafirperverlik ve sıcakkanlılıkla onlara bu yolculukta yardımlarına esirgemeyen Vakıflar Genel Müdürlüğü personeli ve Değerli Prof. Dr. Hatice Oruç’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.