DUYURUYU PAYLAŞIN

• YİP kapsamında tek seferde aynı ikinci yabancı dilin iki dersi alınabilmektedir.
  • YİP programı hazırlıktan ara dönemde yeni geçen düzensiz öğrenciler için kontenjanı sınırlı olarak açılan bir programdır.
  • Bölüm öğrencileri ise ikinci yabancı dil derslerini açıldıkları her dönemde tek tek almak durumundadırlar.
  • Bölüm öğrencilerinin YİP derslerini almalarına hazırlıktan düzensiz olarak yeni geçmiş olan öğrencilerden kontenjan artması durumunda izin verilmektedir.
  • YİP dersleri sadece Almanca, İspanyolca ve Rusça için açılmaktadır.
  • YİP 6 kredi olup, haftada 10 saat, dönemlik 120 saat olarak düzenlenmiştir.
  • YİP çerçevesinde dönemin ilk yarısında 001 kodlu dersin içeriği, ikinci yarısında ise 002 kodlu dersin içeriği işlenmektedir.
  • Öğrenciler ders kayıt döneminde her iki derse aynı anda kayıt olmak zorundadır. Y kodlu YİP dersleri tek tek alınamaz.
  • YİP kapsamında alınan dersler ders kayıt süresi bitiminden sonra değiştirilemez.
  • Bu dersler için ders ekle sil uygulaması geçerli değildir.
  • YİP’e geç kayıt yaptırılamaz ve  dersten vazgeçme haftasında YİP derslerinden vazgeçilemez.
  • YİP Programında dönem başında yapılan muafiyet uygulaması bulunmamaktadır.
  • YİP dersleri Salı, Perşembe ve Cuma günleri verilmektedir.

2024-2025 Akademik Yılında hazırlıktan düzensiz olarak geçecek öğrenciler için açılacak YİP dersleri

Güz

Bahar