DUYURUYU PAYLAŞIN

Tanıtım Günlerimiz 17 Temmuz-08 Ağustos 2023 tarihleri arasında hafta sonları da dahil 09:00-18:00 saatleri arasında devam ediyor!

Tanıtım Günleri süresince yerleşkemizi ziyaret ederek TOBB ETÜ'yü yakından tanıyabilir ve YouTube kanalımız üzerinden gerçekleştirilen canlı yayınlarda TOBB ETÜ’yü TOBB ETÜ’lülerden dinleyebilirsiniz.

Üstelik YKS’de ilk 100’e giren adaylarımızın uçak biletleri, ilk 1000’de yer alan adaylarımızın ise otobüs biletleri bizden!

Tanışmak için sizi de TOBB ETÜ'ye bekliyoruz!

Tanıtım Günleri süresince bize aşağıdaki numaralardan ulaşabilirsiniz.

(0312) 292 44 00    |    (0312) 292 44 01

(0312) 292 44 02    |    (0312) 292 44 03

(0312) 292 44 04    |    (0312) 292 44 05

15-16 Temmuz 2023

Altındağ Belediyesi Üniversite Tanıtım Günleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2. Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri

Unilook Türkiye İstanbul Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri

EKET Ankara Üniversite Tercih Günleri

25 Temmuz 2023

Unilook Türkiye Kocaeli Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri

TOBB ETÜ hakkında daha fazla bilgi almak için tanıtım videolarımızı ve geçmiş yayınlarımızı buradan izleyebilirsiniz.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Türk iş dünyasının çatı örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 2003 yılında Ankara'da kuruldu. Eğitim öğretim hayatına 2004 yılında başlayan TOBB ETÜ, kuruluşundan bu yana özgün modeliyle Türk yükseköğretim kurumları arasında fark yaratan bir yere sahip. TOBB ETÜ Hastanesi’nin de bağlı olduğu Tıp Fakültesi ile birlikte toplam 6 fakülte ve 22 bölüm ile eğitim öğretim hayatına devam ediyor.

Türkiye’de ilk ve tek uygulayıcısı olduğu Ortak Eğitim Modeli ile öğrencilerine henüz mezun olmadan bir yıla yakın iş deneyimi sağlayan TOBB ETÜ, bu avantajı ile öne çıkıyor.

Üç Dönem Eğitim ve Ortak Eğitim Programı

TOBB ETÜ’de eğitim öğretim, diğer üniversitelerden farklı olarak üç dönem devam ediyor. Teorik ve pratik bilgiyi aynı müfredatta birleştiren TOBB ETÜ’de öğrenciler Ortak Eğitim Programı kapsamında, yurt içinde ve yurt dışında anlaşmalı 4000’in üzerinde kurum ve şirkette üç dönem tam zamanlı çalışmış olarak mezun oluyor, bu da onları toplamda 1 yıla yakın deneyimli mezunlar yapıyor. Ortak Eğitim Programı ayrıca gençlere neyi isteyip neyi istemedikleri konusunda yaşıtlarından daha erken bir farkındalık, bunun sonucunda da daha sağlıklı bir kariyer planı sağlıyor. Örneğin üç buçuk aylık her bir ortak eğitim dönemini kamu/özel sektör, yurt içi/yurt dışı firmalarda çeşitlendirerek geçiren bir TOBB ETÜ’lü kendisi için en uygun çalışma yerini ve alanını daha çabuk değerlendirme imkânı buluyor.

Başarılı ortak eğitim çalışmaları sonucu çok sayıda TOBB ETÜ’lü mezuniyet sonrası iş aramadan, ortak eğitim yaptığı firmada iş hayatına atılıyor.

İş Dünyasıyla İç İçe Bir Üniversite

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulmuş ve Türk iş dünyasının vizyonu, ihtiyaçları ve idealleri doğrultusunda yapılandırılmış olan TOBB ETÜ, ülkemizin nitelikli, yenilikçi ve deneyimli işgücü ihtiyacını karşılama misyonu ile yola çıktı. Kısa sürede Türk yükseköğretim dünyasında saygın bir yer edinen TOBB ETÜ; mezun, öğrenci, akademisyen ve çalışanlarıyla her geçen gün büyüyen, gelişen ve gelişime katkı sağlayan bir aile olmaya devam ediyor.

İş dünyası ile sahip olduğu organik bağlar, TOBB ETÜ’lülere henüz üniversite yıllarında iş dünyası ile tanışma ve çalışma imkânı sağlarken, girişimciliğe ve liderliğe verilen özel önem her alandaki öğrencileri, bu nitelikleri geliştirmeye teşvik ediyor.

Güçlü Araştırma Altyapısı

TOBB ETÜ’nün öncelikli araştırma alanları olan enerji, savunma sanayi, medikal ve bilişim teknolojileri konularında, ulusal ve uluslararası ölçekte önemli bilimsel projeler yürütülüyor. Sunduğu güçlü akademik ve araştırma alt yapısıyla, geleceği şekillendiren bireyler yetiştirmeyi hedefleyen TOBB ETÜ’de öğrenciler, akademisyenler ve araştırma merkezleri tarafından yürütülen çalışmalar, kazanılan ulusal ve uluslararası başarı ve ödüller ülkemiz, akademik dünya ve TOBB ETÜ için gurur verici bir tablo oluşturuyor.

Sarıyar HES’in türbinlerinin yenilendiği TOBB ETÜ Hidro ve TOGG Teknoloji Araştırma Merkezi’nin de yer aldığı TOBB ETÜ Teknoloji Merkezi, yüzün üzerinde laboratuvar ve stüdyosuyla önemli bilimsel ve sanatsal projelere alt yapı sağlıyor. Sahip olduğu akademik bilgi, araştırma alt yapısı ve test/analiz imkânlarını Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde yürütülen programlar aracılığıyla akademisyen, araştırmacı ve sanayi ortaklarının hizmetine sunan TOBB ETÜ; üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine, araştırma alt yapısı ve bilimsel potansiyelinin sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunuyor.

Ankara’daki girişimcileri bir araya getirmek amacı ile kurulan TOBB ETÜ Garaj, 2013 yılından bu yana iş fikrine sahip girişimcileri, şirketleşme süreçlerinde mentörlük vererek ve çalışma alanı sağlayarak destekliyor.