DUYURUYU PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Yabancı Diller Bölümü İngilizce Öğretiminde Uluslararası Standartlarda

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü, üniversitemizin kuruluş vizyonu doğrultusunda uluslararası standartlarda İngilizce öğretimine büyük önem atfetmektedir. Bu çerçevede, 2005-2006 akademik yılından itibaren Türkiye’nin en uzun ve kapsamlı İngilizce Hazırlık Programı'nı başarıyla tamamlayan öğrencilerimizin İngilizce seviyeleri, TOEFL ITP sınavı ile değerlendirilmektedir. Bu sayede öğrencilerimizin farklı zamanlarda elde ettikleri sınav puanları, her zaman uluslararası standartlara uygun olarak dünya genelinde kabul görmektedir.

2005 yılından beri TOBB ETÜ İngilizce Hazırlık Programı, Türkiye’de öğrencilerinin dil seviyesini uluslararası bir sınav ile değerlendiren tek program olma özelliğini korumaktadır. Bu yaklaşım, hem Yabancı Diller Bölümümüzün hem de öğrencilerimizin sahip olduğu potansiyeli açıkça ortaya koymaktadır. Yabancı Diller Bölümünde İngilizce Hazırlık Programı'nın kalitesine büyük önem verilmektedir. Bu önem göstergelerinden birisi de Yüksek Öğretim Kalite Kurulu tarafından tescilli Dil Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (DEDAK) tarafından tüm ölçütleri eksiksiz bir şekilde karşılayarak 5 yıllık akreditasyonun kurumumuza tevdi edilmesidir.

Günümüz çalışma hayatında artık sadece diploma yetmemekte; dile hâkimiyetin yanı sıra söz konusu hâkimiyeti ulusal ve uluslararası sertifikasyonlar belgelemek de gereklidir. Mezunlarımızın istihdam edilebilirliklerini artırmak adına TOEFL IBT (Akademik İngilizce), GRE (Lisansüstü), GMAT (Lisansüstü), TELC (Almanca), TORFL (Rusça) sınavları gibi uluslararası sınavlar bölümümüzde sunulmaktadır. Bu sınavlara şimdi de TOEFL sınavlarının yürütücüsü Educational Testing Services (ETS) tarafından sunulan TOEIC sınavları eklendi. TOEFL sınavı, bir kişinin akademik hayatta kullanacağı İngilizce bakımından yeterliliğini ortaya koyarken, TOEIC ise kişinin iş hayatında İngilizceyi kullanma becerisini ölçmektedir.

5 Ocak 2023 tarihinde TOBB ve ETS ile yaptığımız iş birliği anlaşması doğrultusunda, TOBB, iş dünyasına işe alımlarında TOEIC sınavını talep etmelerini tavsiye etmektedir. Bu doğrultuda, TOBB ETÜ Yabancı Diller Bölümü bünyesinde TOEIC test merkezi açıldı ve ilk sınav 24 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Bundan sonraki hedef ise tüm mezunlarımıza bu iş birliği çerçevesinde TOEIC sınav belgesini edindirmek ve onları hem ulusal hem de uluslararası iş hayatında daha tercih edilebilir hale getirmektir.