DUYURUYU PAYLAŞIN

“Ethical Dilemma in Psychiatry” kitabı tanıtım yazısı

Springer Yayınevi tarafından basılan “Ethical Dilemma in Psychiatry”  kitabı TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Perihan Elif Ekmekci önderliğinde öğrenci ve öğretim üyelerimizden oluşmuş bir yazar grubu ile kaleme alınmıştır.

Bu kitap, klinik etiğin en öncelikli olduğu uzmanlık alanlarından biri olan psikiyatri alanına eğilmektedir. Psikiyatri, hastaların incinebilir hassas durumları, sorunların hasta dışındakileri de ilgilendirmesi ve etiketleme, dışlama gibi pek çok etik sorunun bir arada yaşandığı, hekimlerin bu sorunlarla baş etmek için yeterli rehberliğe sıklıkla erişemediği bir klinik alandır. Bu kitap işte bu ihtiyaca yanıt vermek amacıyla yazılmıştır.

Kitap yazar kadrosunda TOBB ETÜ Tıp Fakültesi öğrencilerimize ve mezunlarımıza yer verilmiştir. Öğrenci ve mezunlarımızın çıkan ve tüm dünyadaki meslektaşlarına hitap eden bir kitapta yazar olarak yer almış olmaları eşsiz bir akademik deneyimdir. Yazar kadrosunda yer alan öğretim üyeleri etik ve psikiyatri alanı uzmanlarından oluşmakta ve TOBB ETÜ Tıp Fakültesindeki interdisipliner çalışma ortamına güzel bir örnek oluşturmaktadır.

“Ethical Dilemma in Psychiatry” kitabı, ülkemizde bu alanda yazılmış olan ilk kitap olma özelliği ile ulusal literatürde önemli bir eksikliği gidermiş, aynı zamanda özgün vaka ve içerik dizaynı ile uluslararası literatüre de önemli bir katkı sunmuştur.