DUYURUYU PAYLAŞIN

“Kendin Yap-Do it Yourself”  ve “Tüketimden Üretime Geçen Bir Nesil” sloganıyla faaliyet gösteren Maker Hareketi Ankara’ya geliyor. Birçok mucit ve proje sahibi, 31 Mart 2018-Cumartesi tarihindeki “Ankara Mini Maker Faire” etkinliğinde, çalışmalarını 3 bin civarında öğrenci ve ziyaretçiye sergileyerek anlatma olanağı bulacak. Etkinlik, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Konferans Merkezinde gerçekleştirilecek. 2006’dan beri dünyanın birçok yerinde önemli sayıda takipçiye ulaşan uluslararası nitelikli Maker Faire, geçen yıl Ekim ayında da İstanbul’da tarihi Haydarpaşa Garında ziyaretçileriyle buluşmuştu.

Etkinlikte yeni icatlar ortaya koymayı ve üretmeyi seven mucitlerden mühendislere, sanatçılardan bilim insanlarına kadar her yaştan binlerce insan bir araya gelecek. Maker Faire, yaratıcı projeler ve eğlenceli aktiviteler eşliğinde bu projeler için bir ortam yaratmış olacak.

Maker Hareketi Etkinlik Koordinatörü Cansu KUL, geçtiğimiz yıl Maker Hareketi’nin İstanbul’da düzenlediği ve 15 binden fazla ziyaretçinin katılımıyla gerçekleştirilen festivalin yaydığı Maker ruhunun, bu defa Ankaralı mucitleri saracağını ifade etti. KUL, 31 Mart’ta TOBB ETÜ Konferans Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Ankara Mini Maker Faire’in, üreten, keşfeden, icat çıkaran ve merak edenlerin buluştuğu büyük bir kutlama olacağını söyledi. Eğitim, zanaat, robotik, kodlama, sanal gerçeklik, oyun, sanat, el işleri, ekoloji, resim, heykel, müzik, start-up gibi birbirinden farklı alanlarda fikir ve proje sahibi maker’ların bu özel hareketin bir parçası olacağını anlatan KUL, etkinlikte 30 civarında proje sergileneceğini ve gün boyunca 3 bin civarında ziyaretçi beklediklerini bildirdi.

Kendi fikir ve ürünlerini sergilemek isteyen proje sahipleri ile etkinlikte görev üstlenmek isteyen gönüllülerin http://ankara.makerfaire.com/ adresinden etkinliğe başvurabileceğini kaydeden KUL, 13 yaş altı misafirlere ve tüm okul gezilerine ücretsiz giriş sağladıklarını kaydetti.

“Maker kültürü” ve Maker Hareketi A.Ş. Hakkında

Yapmak insan doğasında yer alan temel bir eğilimdir. Bu eğilimi ve bunun getirdiği eylemlere “Maker kültürü” denir. Maker Hareketi A.Ş.’nin tek misyonu bu kültürü yaymaktır, bunun için kurulmuş bir şirkettir. Vizyonu Türkiye’nin en ücra köşesinde dahi “Maker kültürü”nün yaşanması sağlamaktır. Bunun için Maker topluluğunun genişletmek, Maker toplantıları düzenlemek, Maker mekanların açılmasına ön ayak olmaktır. Maker Hareketi A.Ş. Türkiye’deki Maker Faire festivallerini düzenleyen ekibi bünyesinde barındırmaktadır.

Maker Hareketi kapsamında şu anda Türkiye çapında kayıtlı 330 proje sahibi ve mucit bulunmaktadır. Maker Hareketi ile ilgili tüm bilgilere https://makerhareketi.com/ adresinden ulaşılabilmektedir.