HABERİ PAYLAŞIN

Üniversitemiz 53. Ortak Eğitim Programı (8 Ocak-17 Nisan 2024) kapsamında 3. Sınıf öğrencilerimizden Murat Cavlak, Efe Pamukcuoğlu, Halil İbrahim Çelik ve Ömer Faruk Gün, T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'nda bir dönem bulundu. Arşivcilik ve arşiv hizmetleri alanlarında deneyim kazanan öğrencilerimiz 2023-2024 Bahar Dönemi Ortak Eğitim Programı'nı başarıyla tamamladılar.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'nın misyonu, devletin ve toplumun hafızasını muhafaza eden arşiv belgelerini arşivcilik metot ve yöntemleriyle tespit etmek, derlemek, korumak, değerlendirmek, saklamak ve araştırmaya açmaktır. Vizyon olaraksa Türkiye Cumhuriyeti'nin arşiv faaliyetlerini tek merkezden yöneterek referans bir kurum olmayı benimsemiştir.

Tasnif Hizmetleri, Muhacir ve İskân Kayıtları, Araştırma Hizmetleri, Analitik Tasnif, Depo Hizmetleri, Bilgi İşlem ve Elektronik Arşiv ve Belge Tespit ve Değerlendirme birimlerinde bulunan öğrencilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin arşiv faaliyetlerini yakından tanıma ve arşivcilik hakkında detaylı bilgi alma fırsatını yakalamış oldu. Eğitim ve Sertifikasyon Şubesi tarafından düzenlenen seminerler sayesinde kurumu detaylıca tanımış oldular.