HABERİ PAYLAŞIN

Üniversitemiz Makine Mühendisliği öğretim üyesi, TÜBA Şeref Üyesi ve eski TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Sadık Kakaç, TÜBİTAK’ın 60. kuruluş yıl dönümünde konuşma yaptı.

Prof. Dr. Kakaç, TÜBİTAK ve TÜBA’nın ülkemiz için önemini şu sözlerle ifade etti: TÜBİTAK’ın 60. kuruluş yıl dönümünde bulunmak 91 yaşında biri için büyük bir şanstır. Dünyayla ilişkilerimizi temin eden, genç bilim insanlarını destekleyen TÜBA ve TÜBİTAK birinci dereceden önemlidir.

TÜBİTAK için “Türkiye'mizin can damarı” ifadesini kullanan Kakaç, zor şartlarda tamamladığı eğitim sürecini “Ben Anadolu'nun ortasından gelen Çorumlu bir aileden geliyorum. O bakımdan her şeyi Türkiye Cumhuriyeti'ne borçlu olduğum için her zaman diyorum ki ben Türkiye Cumhuriyeti'nin öğrencisiyim” sözleriyle anlattı.

Kız öğrencilerin eğitim almasının önemini vurgulayan Kakaç, “Derslerimi veriyorum. Diyorlar ki ‘Sadık Hocanın bir kusuru var. Kız öğrencileri koruyor.’ Arkadaşlar her şeyin temeli zeki hanımlardır.” diyerek konunun önemine dikkat çekti.

2 yıl önce kaybettiği eşini “Ben her şeyimi 2 sene evvel kaybettiğim Filiz’ime borçluyum” sözleriyle rahmetle anan Kakaç, salondakilere duygu dolu anlar yaşattı.