HABERİ PAYLAŞIN

Çin’in Şensi (Shanzhou) Bölgesinde 1896 yılında kurulan Xi’an Jiaotong Üniversitesi (XJTU) ile TOBB ETÜ; akademik ve bilimsel alanlarda işbirliği yapmak için ilk adımı attı. XJTU Ulusal Çok Fazlı Akış ve Güç Mühendisliği Laboratuvarı’nda (State Key Laboratory of Multiphase Flow in Power Engineering) iki fazla akımlar ve kuvvet santralleri alanlarında görev yapan iki akademisyen TOBB ETÜ’yü ziyaret etti.

XJTU’dan Prof. Dr. Hui Jin ve Prof. Dr. Maochang Liu, TOBB ETÜ Mühendislik Fakültesinde ilgili alanlarda çalışan öğretim üyeleri ile bir araya geldi. Xi’an Jiaotong Üniversitesi Ulusal Çok Fazlı Akış ve Güç Mühendisliği Laboratuvarı hakkında sunum yapan iki akademisyen, meslektaşlarının sorularını cevaplandırdı. İlgili akademisyenlerimiz de kendi projeleri hakkında kısa bilgiler verdi. Ziyaretlerinde iki akademisyene TOBB ETÜ’yle ilgili bir sunum yapılırken; TOBB ETÜ Teknoloji Merkezindeki laboratuvarlar da gezdirildi.

XJTU, TOBB ETÜ ile işbirliği yapmak istedi

Xi’an Jiaotong Üniversitesi, TOBB ETÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Sadık Kakaç’a geçen mayıs ayında 'Onursal Profesörlük' derecesi verildi. Bu tören sırasında XJTU Ulusal Çok Fazlı Akış ve Güç Mühendisliği Laboratuvarı Direktörü Prof. Dr. Liejin Guo, Prof. Dr. Kakaç’a TOBB ETÜ ile akademik ve bilimsel alanda işbirliği yapmak istediklerini söyledi. Talebin iletildiği TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Güven Sak, XJTU’ya gerekli davetlerin yapılması için talimat verdi. XJTU’dan iki akademisyenin ziyareti bu çerçevede gerçekleşti. Prof. Liejin Guo, tanınmış bilim adamları Prof. Xuejun Chen ve Prof. Sadık Kakaç’ın müşterek doktora öğrencisidir.

Prof. Dr. Kakaç, XJTU mezunlarına diplomalarını vermişti

Prof. Dr, Kakaç, akademik saygınlığa ve tanınırlığa sahip bir bilim adamı olarak bilime sağladığı üstün katkılar; Çin’de bilimin gelişmesine ve Çin’in uluslararası bilimsel iş birliğine hizmetleri; XJTU’da bilimsel araştırmalara yaptığı katkılar ve özellikle iki fazlı akımlar ve ısı transferi, termofizik, yakıt pilleri modelleme, mikro ısı transferi konularındaki çalışmaları ile Isı Transferi alanında yapmış olduğu üstün çalışmalar nedeniyle XJTU’nun “Onursal Profesörlük” derecesi ile onurlandırılmıştı.

Prof. Dr. Kakaç ayrıca, Çin’deki kuvvet santralleri için büyük öneme sahip XJTU Ulusal Çok Fazlı Akış ve Güç Mühendisliği Laboratuvarı’nın gelişimine yaptığı katkılar sebebiyle, bu laboratuvarın kurucusu, dünyaca tanınmış bilim adamı Prof. Xuejun Chen ile hayat boyu arkadaşlığı çerçevesinde ‘Prof. Dr. Xuejun Chen’in 100. Yaş Günü Anma Töreni’ne katılmış;  üniversiteden mezun olan bazı öğrencilere diplomalarını da vermişti.