HABERİ PAYLAŞIN

Ülkemizde yaşanan 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrasında, tasarım alanında uzmanlaşan akademisyenler olarak afet sonrası yaşama destek olmak amacıyla çalışmalara başladık. Bu amaçla, üniversitemizde deprem sonrası yaşama yönelik ürün ve mobilyalar geliştirmek üzere tasarım bölümleri olarak bir araya geldik. Fakültemizden İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. Eren Yünür ve Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğr. Gör. Çağlar Şahin koordinatörlüğünde öğrenci ve mezunlarımızla çalışmalar yürütüldü.

Alana katkı sağlamak isteyen akademisyenlerin öncülüğünde kurulan “Tasarım İnisiyatifi” hareketi ile açık çağrı yapılmış ve tanışma toplantıları düzenlenerek farklı üniversite ve bölümlerin iş birliği içerisinde hareket etmesi sağlanmıştır. Tasarım İnisiyatifi, deprem sonrası yaşama yönelik projeler geliştirmek üzere gönüllü olmuş, tasarım fakültelerinin öğrencileri, mezunları ve akademisyenlerini bünyesine almıştır.

Tasarım İnisiyatifi, belirlediği konularda veya yeni fikirlerle deprem sonrası yaşama katkı sunmak isteyen tüm tasarımcıların, akademisyenlerin ve öğrencilerin bireysel olarak ya da kendi oluşturacakları ekiplerle “inisiyatif” alması için açık çağrı yapmıştır. Bu doğrultuda, fakültemizde de çalıştaylar düzenlenmiş ve öğrencilerimiz deprem sonrası yaşama yönelik mobilya ve ürün tasarımı geliştirmek için çalışmışlardır.