Koronavirüsten korunmak amacıyla Üniversitemizde düzenlenecek olan sosyal etkinlikler (konferans, ödül töreni vb.) tedbiren ileri bir tarihe ertelenmiş olup, Covid-19 ile ilgili bilgilendirme toplantıları, akademik içerikli etkinlikler, canlı yayınlar ve seminerler dijital kanallar kullanarak hayata geçirilmiştir. TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Klinik Araştırmalar Etik Kurulu da gerçekleştirdiği toplantılar ile bilimsel araştırmaların hızla hayata geçirilmesi konusunda destek vermiştir.

Etkinliklerin yanı sıra diğer fakültelerimizde olduğu gibi Tıp Fakültesi idari toplantıları, öğrenci-dekanlık buluşmaları, öğrencilere yönelik bilgilendirici toplantılar ve öğretim üyelerinin ofis saatlerinde öğrenciler ile görüşmeleri dijital iletişim kanalları aracılığıyla yapılmaktadır.

Covid-19 sürecinin başlamasıyla birlikte TOBB ETÜ Tıp Fakültesi, 31 farklı anabilim dalını alınması gereken önlemler konusunda bilgilendirmiş ve yönlendirmiştir. Tıp Fakültemiz, virüse ilişkin akademik personel, idari personel ve öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlemiştir.

Sağlık Bakanlığının talimatları doğrultusunda Covid-19 Erişkin - Çocuk Hasta Yönetimi ve Tedavisi konusunda tüm doktorlarımız ile bilgilendirme toplantıları düzenlenmektedir.

Covid-19 sürecinin başından itibaren çeşitli bilgilendirme toplantıları düzenlenmiş, ihtiyaç duyuldukça da düzenlenmeye devam edilecektir. Ayrıca Üniversitemiz Hastanesinde salgınla mücadele kapsamında çekimler, röportajlar ve canlı yayın programları gerçekleştirilmiştir.

- Covid-19 kapsamında Üniversitemiz Hastanesinde görev yapmakta olan doktor öğretim üyeleri tarafından bilgilendirme videoları düzenlenmiş ve kamuoyu ile paylaşılmıştır.

- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde, Üniversitemiz Hastanesi Medikal Direktörü Prof.Dr. Ahmet Necati ÇANAKÇI, Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Halil KURT ve Dr. Öğr.Üyesi Mustafa Barış POYRAZ ‘ın katılımı ile Covid-19 Salgını hakkında düzenlenen dijital seminerde (webinar) katılımcılar bilgilendirilmiş ve soruları cevaplandırılmıştır.