HABERİ PAYLAŞIN

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunumuz Şadi Çağatay Öztürk ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunumuz Halim Sertbaş'ın 2016 yılında kurdukları Rovenma Elektronik, Türkiye’nin en büyük pazaryeri Trendyol için 250 adet akıllı kargo otomatı üretecek.

Ülkemizin ilk ve tek akıllı kargo otomatı üreticisi haline gelen Rovenma Elektronik, 100 kişilik ekibi ile ürettikleri cihazların tüm teknolojilerini kendi bünyelerinde tasarlayıp geliştirmeye devam ediyor. Rovenma geliştirdiği kargo otomatları ile e-ticaretin hızlı geliştiği ülkemizde giderek artan kargo otomatı ihtiyacına yerli çözüm sunuyor. Kuryelerin, kargo sahiplerini evde ya da işte bulamama, yoğun dönemlerde paketlerin geç kalması gibi birçok teslimat sorunu ortadan kalkarken, müşteriler yeni nesil kargo otomatları sayesinde kargolarını akıllı cep telefonu ya da saatlerinden bluetooth ile temassız teslim alabilecekler.

 

Türkiye’nin Trendyol’undan yerli seçim

Türkiye’nin en büyük internet şirketi Trendyol, akıllı kargo otomatı için iş ortağı olarak Rovenma’yı tercih ederek bir kez daha yerli teknoloji ve yerli üreticiye destek oldu. Artan e-ticaret oranları ve lojistik sektöründeki ağır yük tüm dünyayı alternatif çözümler aramaya iterken Trendyol ve Rovenma işbirliği Türkiye’de sektöre yeni bir soluk getirecek. Ülkemizde yüksek teknolojinin gelişimi, dışa bağımlılığının azalması ve istihdamın artması gibi sayısız faydalar sağlayacak. 

Şirketin Ceo'su Halim Sertbaş'dan aldığımız bilgilere göre, Rovenma PTT’nin de akıllı kargo otomatlarının üretimlerini üstlenmiş ve şu anda yoğun bir şekilde ihracat yapmaya odaklanmışlar. Sertbaş, özellikle pandemi döneminde akıllı kargo otomatlarına olan ilginin daha çok artmasıyla, hem yurtiçi hem yurtdışı, e-ticaret ve lojistik firmalarının yüksek adetlerde kargo otomatı taleplerinin olduğunu belirtti ve "kargo otomatları sayesinde, insanlar kargolarını 7/24 hızlı, güvenli ve daha hijyenik olarak teslimat alabilmektedir" diye ekledi.

 

Yerli ağ güvenliği ve haberleşme cihazları da üretiyorlar

Yıllarca teknoloji alanında çalışan Öztürk ve Sertbaş’ın, 2016 yılında bir araya gelerek kurdukları şirket sektörde öncü çalışmalar yürütüyor. Multidisipliner mühendis kadrosuyla %100 donanım tabanlı kriptoloji, veri diyodu ve uydu haberleşme cihazları gibi kritik ve yüksek teknolojili sistemlerin tamamını kendi bünyelerinde tasarlamakta ve üretmektedirler.

TOBB ETÜ ailesi olarak mezunlarımızla gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyoruz.